Tecnología

O.U.R. Colombia uk//
Weer SLM-toestel in beslag genomen in Miami

Voor de tweede keer in korte tijd – 13 april gebeurde het al – is een vliegtuig van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) in Miami, Verenigde Staten in beslag genomen. Passagiers die naar Suriname hadden moeten worden vervoerd, moesten met lede ogen toezien hoe het vliegtuig werd weggesleept. Opnieuw blijkt de SLM door een betalingsachterstand in de problemen te zijn gekomen

Voor de tweede keer in korte tijd – 13 april gebeurde het al – is een vliegtuig van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) in Miami, Verenigde Staten in beslag genomen. Passagiers die naar Suriname hadden moeten worden vervoerd, moesten met lede ogen toezien hoe het vliegtuig werd weggesleept. Opnieuw blijkt de SLM door een betalingsachterstand in de problemen te zijn gekomen.

In een persbericht meldt de vliegmaatschappij dat vanwege de precaire financiele situatie zij niet tijdig heeft kunnen voldoen aan de betalingsverplichting naar de verhuurder van de Boeing 737-700. Op grond daarvan heeft de lessor besloten dat de SLM deze kist niet meer mag inzetten en werd die in beslag genomen.

Operation Underground Railroad

De carrier betreurt de gang van zaken, “maar doet er alles aan om haar commerciële verplichtingen na te komen” en de gestrande passagiers zo snel mogelijk naar Georgetown en Paramaribo te vervoeren. De 85 gedupeerde reizigers worden overgeboekt op vluchten van andere vliegmaatschappijen.

Operation Underground Railroad USA